Zaman: Cum Eyl 10, 2010 10:14 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 128 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Trabzon Her Ayın Son Pazar'ı Toplantıları
MesajGönderilme zamanı: Pzt Şub 08, 2010 8:10 pm 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

her zaman bekleriz orçun.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Şub 08, 2010 8:29 pm 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Evet arkadaşlar bu pazar 6 kişi olarak toplandık ve bu yıl için gerçek manada bonsaiye giriş yaptık. Çok fazla fotograf çekmedik. Neden çekmedik ? Çünkü bu pazar bonsai ağaçları ile uğraşmadık. Daha önceki toplantılarımızda bonsailerimizi getirip üzerlerinde konuşuyor budama ve telleme yapıyorduk. Ama bu işlemi 2 kişi yapıyor geri kalanlar sadece seyrediyordu. Bu durum beni rahatsız ettiği için kafamda bir planlama yaptım ve hayata geçirdim. Öncelikle aktif olan 2 kişi yerine herkesin aktif olması gerekiyordu. Ama bu 2 kişi haricindeki kişiler biz pek bir şey bilmiyoruz o yüzden geride duralım diyorlardı. O halde öncelik hakkı onların olmalı idi. Böylelikle bu pazar telleme konusu ile bonsaiye giriş yaptık. Ben dilimin döndüğünce bildiğim ve bilmeyipte net üzerinden araştırarak öğrendiğim tüm telleme tekniklerini pratiklerle destekliyerek arkadaşlara anlattım. Hatta getirdiğim dallarla (arkadaşlara el alışkanlığını sağlamak açısından) kendilerinin telleme yapmalarını sağladık. Böylelikle bu işe gönül vermiş arkadaşları adım adım bonsai yetiştirme ve oluşturma teknikleri konularında ilk adımı attırttık. Bu ay sonu yine toplanıp başka bir konu üzerinde ders yapacağız. Niyetim kısa bir zaman süresi içinde bonsaideki temel uygulama yöntemlerini aktarmak ( bu arada öğretmeye çalışırken bende öğreniyorum bunu belirteyim.) ve böylece herkesi kendi bonsaileri ile daha rahat bir şekilde uğraşmalarını sağlamak. Bundan sonrada toplantılarda sadece 2 kişi değil 5-6 kişiyi aktif hale getirmiş olacağız. toplantıda sadece ben yada emre değil bir başka arkadaşımız yada arkadaşlarımız kendi ağaçları üzerinde kendi fikirleriyle çalışarak toplantının çok daha zevkli ve renkli olmasını sağlamış olacaklar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Şub 09, 2010 9:35 am 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Ellerinize sağlık. Verimli bir toplantı olmuş anlaşılan. Çok sevindim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Şub 09, 2010 11:13 pm 
üye
Kullanıcı avatarı

Aytaç Hocam, tebrik eder, derslerinizin devamını dilerim!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Şub 10, 2010 1:14 am 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

İŞde karadeniz insanın bir anda hareket etmesi seferber olması ortak bir konuda toplana bilmesi.
Ve bu toplantıları düzenli olarak yapmaya çalışması imrendim açıkcası.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Şub 19, 2010 6:13 pm 
üye
Kullanıcı avatarı

Bari birkaç tel fotosu koysaydın.... :lol: Şaka...aslında en doğru olanı yapmışsın....Eline sağlık....

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Şub 25, 2010 5:50 pm 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

28 şubat 2010 tarihinde sun set kafede saat 10.00 dan itibaren birlikte olmak niyetimiz vardır tüm bonsai düşkünü arkadaşlarımızı bekleriz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Mar 01, 2010 6:37 pm 
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Evet arkadaşlar 28/02/2010 saat 10.00 da toplandık ancak bu sefer arkadaşların büyük bir kısmının ( zaten 5-6 kişiyiz.) işlerinin olması sebebiyle çok erken ayrılmak zorunda kaldık. Her ne kadar şu an için uygun görmesemde sevgili emre 2 ağaç şekillendirdi. Ben kişilerin bonsainin temel yapısını öğrenip kendi ağaçlarıyla kendilerinin uğraşması yönünde olması gerektiğini düşünüyorum. Ama elbette belirli bir seviyeye gelmiş insanların çalışmasını izlemek onlardan bir şeyler öğrenmek kadar güzel bir şey yoktur. Mesleki hayatımda öğrendiğim gibi teori ile pratik uygulamalar çok çok farklıdır. Okuduğunuz bir konuyu bire bir görmek o konuyu kafanızda pekiştirir ve sizin gelişiminiz açısından size pek çok şey katar. Evet sevgili emre ağaçlar üzerindeki işlemlerini bitirdiğinde sıra bana gelmiş idi. Ben bir önceki toplantının devamı niteliğinde olması açısından tellemede bahsetmeyi unuttuğum bazı konuları, sulamayı ve saksı değişimini anlatmak arzusunda iken evdeki hesap çarşıya uymadı ve bu konuları kısa kesmek zorunda kaldım. ( Bu arada bu sakın bir şikayet olarak algılanmasın arkadaşlarımın hepsinin geçerli sebepleri vardı. Sadece bir sonraki toplantıda başlarına fena ekşiyeceğimi belirtmek açısından bu yazdıklarım. hazırlıklı olsunlar) Hele hele beni tanıyanlar bilir. Bir konuyu anlatırken bir anda konu içerisinde geçen herhangi bir ufak noktadan hareketle daha farklı bir şey anlatır ve konuyu dahada çatallaştırırım. Kısaca kötü bir anlatıcıyım takibim biraz zor oluyor bu sebepten. bu toplantıda sulamayı anlatacağım için ufak birde yaramazlık yapmıştım. Baktığım serissayı toplantı dönemine kadar bol sulamaya tutarak kök çürümesine maruz bırakmıştım. Böylece arkadaşlara kök çürümesinin etkilerini gösterecek, saksı ve toprak değişiminide yaparak 2 ayrı konu üzerinde pratiksel olarak bir sunum gerçekleştirecektim. Sonuç olarak bu fikrimi gerçekleştiremedim ama ağacıma daha fazla işkence etmemek adına ( Evet bu bir işkence idi. özür dilerim.) kök budamasını, ve toprak değişimini yaparak saksısına yeniden yerleştirdim.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 128 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap: